NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007    //    Dag 3   //   Sunds   ->   Trysil

Vandaag beginnen we onze dag bij de opa en oma van Suzanne. We rijden 's ochtends vroeg weg richting Fredrikshavn waar onze boot vertrekt richting Oslo. Na ongeveer een uur rijden komen we aan in Fredrikshavn. Hier moesten we nog een uur wachten voordat we de boot op konden. Na het wachten reden we de auto de boot in.

De boot was van Stena line en we hadden ervoor gekozen op de heenweg geen hut te nemen. De boot vaart de hele dag in het licht en dus leek het ons leuker ons gewoon op de boot te vermaken. Het scheelde ook nog eens ongeveer 60 euro. Nadat de boot vertrokken was en we het vaste land van Denemarken vanaf het dek zagen vertwijnen aan de horizon zijn we de boot gaan verkennen.

Er zijn diverse eet gelegenheden, een tax free shop, een casino, bioscoop, bowlingbaan en diverse kleine spel mogelijkheden. We hebben wat rond gelopen en wat gegokt achter de automaten en zijn toen een tijdje op het dek gaan zitten. prachtig om te zien hoe hoog de golven midden op zee zijn. Na een uurtje rond kijken hadden we het koud en zijn we wat gaan eten in het restaurant. We hadden bij het opkomen van de boot al gereserveerd en dat bleek nodig ook, het was echt enorm druk in het restaurant. Vanuit het restaurant kon je door een groot raam aan de voorkant van het schip naar buiten kijken. Vanuit hier zagen we op een gegeven moment het eerste zeil bootje langs komen en dat betekende dat we niet ver van de kust afwaren. Het eten in het restaurant was best goed. Het is een lopend buffet met echt van allerlei soorten gerechten.

Na het eten zijn we het dek op gegaan en na enige tijd wachten zagen we eerste stukken Noorse kust voorbij komen. Het laatste uur vaar je door de Oslo fjord wat erg de moeite waard is om vanaf het dek te bekijken. Na het aanleggen van de boot duurde het even voordat we onze auto het Noorse vast land op konden rijden maar na 15 minuten mochten we dan eindelijk vertrekken. De douane hier doet totaal niet moeilijk en je hoeft alleen iets aan te geven als je iets aan te geven hebt, in ons geval niets dus. We hadden een lange rit van ongeveer 3 uur voor de boeg van Oslo naar Trysil waar ons eerst huisje stond.

Onderweg stond er ineens een Eland langs de weg. We zijn snel gestopt maar het begon al donker te worden waardoor een goede foto niet echt mogelijk was. Helaas zagen we er de rest van de vakantie geen één meer. Waarschijnlijk beginners geluk dus. Rond 8 uur kwamen we aan in ons huisje. Er hing een briefje op de deur van de receptie dat we gewoon het huisje in konden en dat we morgen maar langs de receptie moesten komen omdat deze nu al gesloten was. Toch een teken dat de Noren erg gastvrij zijn en dat criminaliteit hier nog ver te zoeken is. Het huisje was inderdaad open en dus konden we na een lange dag lekker gaan slapen.

Overnachting : Camping Klara, Trysil

Vorige pagina    Volgende pagina