NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007     //     Dag 20   &   Dag 21   //   Vinje  ->  Oslo  ->  Denemarken

Dag 20 : Vinje -> Oslo

Vandaag vertrekken we vroeg vanuit Vinje voor onze laatste dag op Noorse bodem. We rijden aan één stuk door naar Oslo waar we de rest van de dag door brengen. Onze boot gaat om 19.30 weg vanuit Oslo en dus hebben we de hele dag voor Oslo.

We Zijn eerst naar Vigeland park gegaan. Dit is echt een mooi park om een bezoek aan te brengen. Het staat vol met prachtige beelden en de tuinen zijn echt heel goed onderhouden. Het was heerlijk weer waardoor het misschien iets drukker was dan normaal maar het stoorde niet. De beelden in het park zijn eigenlijk allemaal vormen van mensen. Overal zitten mensen in verwerkt van baby's tot opa's. Erg heel apart om te zien.

Na het Vigeland park zijn we naar het centrum van Oslo gereden. Omdat parkeren overal duur en moeilijk was besloten we om onze auto bij de vertrek plaats van de boot te zetten. Vanuit hier zijn we terug naar het centrum gelopen. Dit was ongeveer 15 minuten lopen. We hebben een tijdje rond gelopen op de "Karl johan's gate" Dit is de drukste, duurste, mooiste en meest bekende winkel straat in Noorwegen. De straat ligt eigenlijk in het verlengde van het koninklijk paleis. aan deze straat staan ook veel prachtige oude gebouwen zoals bijvoorbeeld de universiteit, het nationaal theater en het Noorse parlement. Ook leuk om te bekijken is het moderne Rädhus. Aan het eind van de Karl johan’s gate zijn we bij het koninklijk huis gaan kijken. Het ziet er net zo uit als alle andere paleizen met bewakers de niet bewegen en niet kunnen lachen.

We zijn nog even in een zij straat van de Karl johan's gate naar een hele grote souvenir winkel. We kregen best veel korting van de erg aardige eigenaar en je kon ook nog eens je geld op de boot terug vragen omdat het een tax free winkel was. We zijn naar de auto gelopen die bij de boot stond en zijn in de rij aangesloten met wachtende mensen. De boot was iets later dan geplant maar het was wel leuk om even foto's te maken.

Vanaf het dek van de boot konden we nog prachtige foto's maken van Oslo dat steeds verder aan de horizon verdween en de zonsondergang is ook geweldig om vanaf het dek te bekijken. Onze laatste blikken op Noors grond gebied voordat we zijn gaan kijken naar onze hut voor vannacht.

Overnachting : Aan boort Stena Saga

Dag 21 : Oslo -> Denemarken

Vandaag beginnen we de dag op onze boot waar we eerst een tijdje hebben rond gelopen. We hebben regelmatig even op het dek gekeken en hebben aan boord van het schip gegeten in het grote restaurant.

Na het eten heeft Suzanne een tijdje staan gokken bij de fruit automaten die in vele getallen aanwezig waren op het dek en Guido heeft zijn laatste Noorse kronen verbruikt aan de black jack tafel van het casino. Helaas werd de vakantie niet terug verdiend.

Onze hut was best ruim en had een eigen douche waar we dan ook even lekker gebruik van gemaakt hadden. Een keer douchen zonder muntjes was best prettig. We hadden een hut gekozen aan de buitenzijde van de boot waardoor we een eigen raampje hadden waardoor we naar buiten konden kijken. We zaten niet echt ver boven het water oppervlak en konden dan ook goed andere boten of de kust zien.

Het slapen was echt moeilijk. Het weer was slecht en de boot klapte over elke golf naar beneden. Je voelde dan ook continu een vreemd gevoel in je buik. Soms werden we midden in de nacht wakker doordat het echt hele erg leek te zijn. Toen we naar buiten keken bleek het dan telkens toch heel erg mee te vallen.

Rond 7.00 uur kwam onze boot aan in Fredrikshavn. We hebben ontbeten bij een restaurant zoals heel veel mensen op de boot deden want het was er heel erg druk. Omdat de ouders van Suzan bij haar opa en oma en Denemarken op vakantie waren hadden we afgesproken op de terug weg eerst nog een paar dagen hier langs te gaan.

Na ongeveer 1 a 2 uur rijden kwamen we dan ook aan in "Sunds" bij de opa en oma van Suzan. Iedereen was al wakker en we moesten natuurlijk gelijk onze verhalen vertellen en onze foto's laten zien.

We zijn een dag later nog naar LEGO land geweest in billund maar een verslag hiervan vind je in het gedeelte over Denemarken. Vanaf hier zijn we terug naar huis gereden in Nederland.

Vorige pagina