NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007     //     Dag 12     //    Jostendalsbreen

Vandaag hoeven we een keer niet ver te rijden. We kunnen daarom lekker uitslapen. We hebben om 12 uur gereserveerd voor de gletsjer wandeling die we vandaag gaan doen. Het is ongeveer een half uurtje rijden naar de Jostendalsbreen gletsjer.

Bij het Visitor center is een leuk museum waar je veel info over de gletsjer vind. Je moet hier ook je tickets kopen voor de tour. Er zijn verschillende tours die allemaal verschillende lengtes hebben. variŽrend van 1 uur tot meer dan 8 uur op het ijs. Er zijn ook speciale tours voor kinderen. Deze blijven onderaan de gletsjer en duren ongeveer 30 tot 45 minuten. Wij kozen voor de "blue ice walk" van 2 uur.

Na het kopen van ons kaartje moesten we door rijden richting de gletsjer. Op de parkeerplaats wacht onze tour guide en als de groep van ongeveer 2o man compleet is krijgen we onze klim uitrusting. Iedereen krijgt ijsschoenen, een ijs hamer en een speciaal broekje aan. We moeten even wachten op het bootje dat ons over het meer heen naar de voet van gletsjer brengt. Eenmaal onderaan de Gletsjer word iedereen met een veiligheid touw aan elkaar gemaakt en beginnen we te lopen. Het is echt schitterend en het ijs is soms echt helder blauw van kleur!

Je word wel snel moe omdat je elke stap in de grond moet stampen zodat de pinnen onder je voeten grip hebben op het ijs. Onderweg stop je een paar keer en krijgt iedereen gelegenheid om foto's te maken. Helaas begint het wat te regenen wat het extra koud maakt. Gelukkig hadden we de regen kleding niet voor niks mee genomen. Dit stond als advies in de folders. Na 2 uur lopen waren wel op en zijn we richting ons huisje gegaan waar we de rest van de dag niks meer gedaan hebben. De gletsjer wandeling is wel echt een must do voor iedereen die in Noorwegen is! Het is echt een geweldige ervaring!

Overnachting : Pluscamp Sandvik, Gaupne

Vorige pagina    Volgende pagina