NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //
   Noorwegen  2007     //     Dag 11     //    ─ndalsnes   ->   Geiranger   ->   Gaupne

Vandaag vertrekken we vroeg voor een lange dag. We rijden weer over de Trollstigen waar het heel erg druk was! Gelukkig hadden we dit eer gister al bekeken en konden we zo door rijden. De weg richting Geiranger is echt prachtig. We zijn een paar keer gestopt bij wat toeristische punten. De mooiste was een kleine stroom versnelling met helder blauw water ongeveer 10km voor Geiranger. We moesten onderweg nog een keer met de pont over van Valdal naar Eidsdal, In deze fjord is ooit een groot ongeluk gebeurt toen een hele stad werd weggevaagd door een vloedgolf. Er was toen een groot stuk rots in de fjord gevallen wat deze vloedgolf veroorzaakte.

Eindelijk bereikte we dan de beroemde Geiranger fjord. We hebben even van het uitzicht genoten en zijn toen Geiranger zelf in gereden. Omdat het hier erg druk was zijn we omhoog gereden richting Dalsniba. Hoe hoger de weg hoe mooier de omgeving en uitzichten worden. Geiranger staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en dat is niet voor niks, het is hier echt schitterend! Bovenaan de pas betalen we tol voor de bochtige slingerweg richting Dalsniba. Deze zandweg is redelijk goed begaanbaar met de normale auto. Boven is het uitzicht echt onwerkelijk. Daarnaast ligt er ook nog eens erg veel sneeuw boven op de berg dat je makkelijk sneeuwballen kan gooien. Na ongeveer een uur genoten te hebben van deze prachtige plek zijn we terug naar Geiranger gereden.

Vanuit Geiranger hebben we de veerpond van Geiranger naar Hellesylt genomen. We hadden hier veel over gelezen maar eigenlijk viel het ons wat tegen. Het was best duur en je ziet niet veel meer dan vanaf de weg langs de fjord. Je komt wel langs de 7 gezusters waterval die echt prachtig is verder zie je veel andere watervallen en veel leeg staande boerderijen langs de Fjord. Eenmaal aan de andere kant zijn we aan een stuk door gereden richting ons volgende huisje in Gaupne. We moesten om het Jostendalsbreen heen rijden wat het een lange tocht maakte. Onderweg zagen we nog de eerst Gletsjer van onze reis en rond 19.00 kwamen we aan bij ons huisje. We wonnen wat informatie in voor onze plannen morgen. Een gletsjer wandeling op de Jostendalsbreen. De camping maakte voor ons een reservering.

Overnachting : Pluscamp Sandvik, Gaupne

Vorige pagina    Volgende pagina