NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007    //    Dag 1  &   Dag 2   //   Nijmegen   ->   Sunds ( DK )

Vandaag begint onze eerste grote vakantie samen. We beginnen met het inpakken van onze auto. Omdat we overnachten in kampeer hutten moeten we een complete kampeer uitrusting meenemen.

Na alles gecontroleerd te hebben vertrekken we richting Denemarken. We rijden via Eschede, Ossnabruck, Bremen, Hamburg, Flensburg en Vejle naar Sunds in Denemarken. Sunds is een klein plaatsje in de buurt van Herning waar we de eerste 2 nachten bij de opa en oma van Suzanne zullen overnachten. Het is goed weer en niet druk op de weg en dus verloopt onze reis voorspoedig, Na een kleine 7 uur rijden arriveren we tegen de avond bij de opa en oma van Suzanne. Na het eten hebben we nog wat andere familie bezocht en zijn we daarna gaan slapen.

De 2de dag in Denemarken beginnen we met wat inkopen doen in het centrum van Herning. Dit is een vrij grote stad en ligt op een klein kwartier rijden van Sunds waar de familie van Suzanne woont. Er is een mooi groot winkel centrum waar we de nodige laatste inkopen voor onze reis hebben gedaan. Noorwegen is een duur land en dus hadden we veel meegenomen vanuit Nederland en Denemarken. Bijvoorbeeld geblikt vlees en verschillende groentes in pot. Wat wel handig is om te weten is dat de verkeersregels in Denemarken net iets anders zijn. Het is bijvoorbeeld verplicht om met dimlicht te rijden (ook overdag) en auto's van rechts hebben hier eigenlijk nooit voorrang. Dit ook omdat er bijna geen gelijkwaardige kruis punten zijn. Na het winkelen zijn we met de opa van Suzanne in de auto gestapt en hebben we een rondrit door de natuur gemaakt. Opa zal ons wel even wat plaatselijk wild laten zien. Hij is zelf erg actief als jager en weet dus precies waar alle dieren zitten. Na wat rijden zagen we wat konijnen in een open veld zitten en niet veel later stond er een hert langs de bosrand.

Na een tijdje door de prachtige natuur gereden te hebben stond er ineens een hele grote groep herten op zo'n 50 meter van ons af stonden zeker 50 a 60 herten en daarbij ook een hoop kleine hertjes. We hebben snel de auto uit gezet in de hoop dat ze ons niet zouden horen. Helaas hadden ze ons toch gehoord en dus waren ze al het bos in vertrokken voordat ik de auto uit was voor een goede foto. Gelukkig had Suzan wel wat beelden gemaakt met de video camera.

We hebben nog wat rond gereden en genoten van de natuur. Na het eten hebben we nog wat spelletjes gedaan met opa. Morgen vertrekken we vroeg naar Fredrikshavn waar we de boot nemen naar Oslo in Noorwegen.

Vorige pagina    Volgende pagina