MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011    //    Dag 8    //   Chetumal   ->   Tulum   ->   Playa del carmen

Vandaag rijden we langs de Caribische kust richting playa del carmen. Onderweg komen we langs Centote Azul wat in alle boekjes staat maar omdat het 's ochtends bewolkt is komt de kleur van het water totaal niet mooi over. Gelukkig konden we dit vanaf de weg zien en we besloten dan ook door te rijden.

Na ongeveer 2 uur rijden kwamen we bij Tulum. Hier is een Maya stad gebouwd op de rotsen langs de zee. De stad word overspoeld door toeristen die met dagtripjes vanuit Playa del carmen of Cancun komen. De ru´ne zelf is niet echt bijzonder maar de locatie maakt het echt spectaculair. De prachtige kleuren van planten en bloemen op de rotsen, de grauwe kleuren van de ru´ne, De Azur blauwe zee en de helder blauwe hemel maken er echt een prachtig plaatje van.

Van alle ruines die we gezien hebben kan je hier dan ook echt de mooiste foto's maken. Overal heb je prachtige door kijkjes en uitzichten over de ruines en de rotsen. Ook is het hier oppassen waar je loopt want overal lopen leguanen rond. Sommige zitten prachtig op de rotsen over de zee uit te kijken. Je kunt via een trap achter de grootste ru´ne ook een klein strandje bezoeken van waaruit je kan zwemmen maar omdat het zo druk is en het water erg ruw is besluiten we dit niet te doen. Ook de tempratuur doet ons besluiten om na 2 uur wandelen de airco van de auto maar weer op te zoeken.

We rijden door naar Playa del carmen waar we in ons all inclusive hotel inchecken. Het hotel is echt prachtig en van alle kanten is iedereen behulpzaam en worden er al gelijk drankjes aangeboden. Onze kamer is standaard maar wel netjes ingericht en het balkon heeft uitzicht op de prachtige blauwe Caribische zee. Nadat we al onze spullen hebben uitgepakt besluiten we de huur auto terug te gaan brengen. Toch nog een beetje huiverig over ons ongeluk hopen we maar dat alles goed gaat lopen.

Eenmaal bij het Hertz kantoor word er eigenlijk niks gezegd over ons ongeluk en juist over een schade op de zijkant van de auto word ineens erg moeilijk gedaan. Na wat verwarring over eigen risico blijkt dat we 100% gedekt zijn en dus maakt het eigenlijk niet uit dat er schade aan de auto zit. Gelukkig hoeven we dan ook niks te betalen en nemen we een taxi terug naar ons hotel. Hier blijven we de rest van de middag aan het strand liggen genieten van het prachtige uitzicht.

Vorige pagina    Volgende pagina