MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011    //    Dag 7    //   Palenque   ->   Chetumal

Vandaag zijn we weer op tijd vertrokken omdat we weer een ontzettend lange reis voor de boeg hadden. De weg naar chetumal is ongeveer 6 uur rijden en met deze tempraturen is dat geen pretje.

vanuit Palenque rijden we eerst een uur of 2.5 richting het noorden totdat we in Escarcega aankwamen. Hier besloten we de tank vol te gooien en even wat te eten bij het tankstation. Volgens onze route beschrijving was dit het laatste tankstation tot Chetumal en dat bleek achteraf ook te kloppen ook. Vanaf Escarcega was het omgeving beeld weer exact hetzelfde als de eerste 5 dagen van onze reis. ╔Ún lange strip asfalt met links en rechts bomen. Overigens was er op deze tweebaansweg van 350 km niemand te bekennen. Slechts sporadisch kwamen we andere auto's tegen.

In onze route beschrijving stond vermeld dat er onderweg een aantal ru´nes te bezichtigen waren. Echter bleek op de bordjes dat de meeste ver van de grote weg aflagen. Gezien de tempratuur en het feit dat Guido nog steeds ziek was besloten we maar door te rijden tot Chetumal.

Na 6 uur rijden waren we dan eindelijk op de plaats van bestemming. Chetumal is een rustige stad gelegen aan de Caribische zee en voor het eerst hadden we dan ook uitzicht over het turquoise water langs de kust. Na aankomst in ons hotel zijn we even naar de kust gelopen. Hier stond ook een aangenaam windje waardoor de tempratuur aangenaam was. Nadat we lekker uitgewaaid waren zijn we een restaurant gaan zoeken.

Al snel kwamen we bij Sergio's pizza wat vlakbij ons hotel bleek te zitten. Dit restaurant stond in alle boekjes aangeschreven als erg goed en dat was het ook. De pizza's hier zijn overigens niet te vergelijken met de pizza's die wij in Nederland kennen maar het smaakte allemaal prima en het personeel was erg vriendelijk.

Na het eten zijn we terug naar het hotel gegaan. We hadden niet echt de indruk dat er in deze stad nog erg veel te beleven was en aangezien morgen weer een lange rit voor ons lag besloten we maar vroeg te gaan slapen.

Vorige pagina    Volgende pagina