MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //   Mexico  2011     //     Dag 6     //   Palenque

Ondanks dat Guido zich nog steeds erg slecht voelde zijn we toch vroeg opgestaan omdat we deze dag absoluut niet willen missen. De hele rondreis ging om deze dag : Palenque. Deze Maya stad ligt midden in het tropisch regenwoud en is grotendeels overgroeid door het oerwoud. We vertrokken extra vroeg omdat we hoorden dat rond de middag de bussen met toeristen kwamen en daar hadden we geen zin in. Eenmaal aangekomen bleek dit niet echt uit te maken. Het was al ontzettend druk en een mooie foto maken zonder mensen erop was bijna onmogelijk. Ook de geluiden uit de jungle waren door de drukte al ver te zoeken. Nadat we het grootste deel van de stad bekeken hadden vonden we een pad richting het museum. Dit pad liep dwars door het regenwoud langs immense bomen, watervallen en de mooiste vogels. Ook kwamen we een aantal brulapen tegen die helemaal bovenin de boom toppen hingen. Ook de geluiden uit de jungle waren hier prachtig. Je hoorde overal dieren die de raarste geluiden maakte en de mooiste bloemen stonden te wachten op een foto. Gelukkig was dit pad blijkbaar niet voor iedereen interesant aangezien er amper iemand liep.

Na dit pad zijn we terug naar de auto gereden en besloten we richting "Agua Azul"te rijden. Dit is een watervallen park dat in een Turquoise blauwe rivier is volgens alles en iedereen een must see in deze omgeving. Na ongeveer een uur rijden kwamen we er achter dat we ons paspoort vergeten waren. Omdat we al menig militair/politie controle gehad hadden besloten we om te draaien om het te halen. Eenmaal met ons paspoort op zak gingen we de zelfde weg weer terug. Hier kwamen we tot een nare ontdekking. Slechts 2 bochten nadat we omgedraaid waren bleek het park te zijn en dit was compleet afgesloten door 10 tallen politie agenten en politie auto's. Er bleek iets gebeurt te zijn en het park was niet bereikbaar. Enorm balend van de 3 verspeelde uren zijn we terug gereden richting Palenque.

Onderweg zijn we nog gestopt bij Misol-Ha en mooie waterval die midden in de jungle ligt. Het leuke is dat je ook onder deze waterval door kan lopen. De entree prijs was niet bijzonder hoog en dus de moeite zeker waard. We kwamen op de weg terug naar Palenque ook de beruchte kinderen met touwen tegen. Ze spannen een touw over de weg zodat je wel moet stoppen. Ze proberen dan van alles te verkopen. Als je gewoon rustig door blijft rollen laten ze het touw overigens wel gewoon zakken maar toch krijg je er een onprettig gevoel van. De rest van de dag hebben we uitgerust in ons hotel om voor te berijden voor de lange reis van morgen.

Vorige pagina    Volgende pagina