MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011    //    Dag 5    //   Campeche   ->   Palenque

Vandaag vertrekken we vroeg omdat we een lange weg voor de boeg hebben richting Palenque. Voor het eerst zagen we vandaag een keer de omgeving veranderen. De wegen die omgeven waren door bomen werden nu ineens verruild voor open vlaktes waar boeren hun weilanden hadden gemaakt. Maar wat voorzieningen betreft was er weinig veranderd. Er waren nergens winkels of restaurantjes onderweg waarvan wij het gevoel hadden dat het prettig zou zijn om er even te stoppen. Dit ondanks het fijt dat Guido zich erg slecht voelde. Helaas hadden wij ook maar 1 bestuurder verzekert voor onze huurauto waardoor hij ook nog eens de hele weg zelf moest rijden.

Vandaag maakte we ook voor het eerst kennis met de beruchte verkeerscontroles. De ene na de andere politie post werd afgewisseld door colonnes van militairen die met geladen geweren langs de weg iedereen stonden te controleren. Een aantal keren werden we aangehouden maar door de taal barrière werden we al snel weer door gestuurd omdat we elkaar toch totaal niet begrepen.

Eenmaal over de provincie grens van Chipas werd de omgeving echt anders. De lage bossen werden vervangen door grote tropische bossen regenwouden en overal begonnen rivieren te stromen. Ook werd de bevolking steeds armer en stonden er steeds meer mensen langs de wegen om allerlei spullen te verkopen. Na bijna 6 uur rijden kwamen we aan bij ons hotel in Palenque waar we mede door ziekte van Guido besloten helemaal niks meer te doen. In het hotel was een conferentie aan de gang voor vroedvrouwen. Het hotel was bezaaid met kleine maya vrouwtjes die daar een cursus kregen hoe ze hun werk moesten doen. Erg leuk om al die vrouwen met poppen te zien lopen.

Vorige pagina    Volgende pagina