MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011     //     Dag 3     //    Celestun national park

Vandaag vertrekken we richting Celestun national park dat bekent staat om de vele Flamingo's die hier zitten en om de vele mangrove bossen. We rijden vanuit Merida over binnenlandse wegen en al snel maken we kennis met de "tope". Dit is de Mexicaanse variant van onze verkeersdrempels. Echter zijn deze drempels 3x zo hoog als die wij in Nederland kennen en je komt ze echt overal vanuit het niks tegen. Hard rijden is er dan ook niet bij want na elke bocht kan ineens zo'n tope liggen.

We rijden ongeveer 1.5 uur over de 281 weg die van Merida naar Celestun loopt. Onderweg kwamen we door een aantal kleine dorpjes waar men blijkbaar nog geen auto had uitgevonden. Als we bij het Celestun national park komen rijd je eerst over een lange brug, na de brug zit het bood verhuur centrum gelijk aan de linker kant. Er was nog helemaal niemand en de tientallen schippers lagen lekker in de zon te rusten. Wij huurde een bootje en gingen het meer op. Het was ongeveer een half uur varen naar het gebied waar de Flamingo's zouden zitten. Helaas voor ons bleken we een verkeerde dag te hebben. Er waren slechts 3 flamingo's die niet eens echt roze waren. Waarschijnlijk omdat ze nog te jong waren. Normaal hadden hier dus duizenden flamingo's moeten zijn maar niet vandaag. We zagen nog wel een hoop mooie vogels en we maakte een boottocht en wandeling door het mangrove bos wat erg leuk was. Na ongeveer 2 uur kwamen we terug bij onze auto en zijn we nog even op het strand van Celestun wezen kijken.

Op de terug weg naar Merida zijn we richting Uman gereden. Een stukje verder zuidelijk hebben we de Cenote San Ignacio bezocht. Dit is een ondergronds grot met prachtig helder water waar we in mochten zwemmen. De grot was mooi verlicht en er zwommen ook een aantal vissen in. Na ongeveer een uurtje in de cenote zijn we weer terug gereden naar Merida.

Eenmaal in de stad hadden we alweer een tegenvaller. We stonden in een rij voor het stoplicht toen er 2 auto's achterop ons reden. Hierdoor schoten wij door naar voren en reden tegen de auto voor ons aan. Omdat niemand Engels kon was het wel een erg lastig situatie en de helpdesk van onze touroperator was ook alles behalve behulpzaam. Na een uur in 40 graden kwam er eindelijk een politie agent die Engels sprak en die vertelde ons dat wij mochten gaan omdat wij niet het ongeluk veroorzaakt hadden. Ook bleek onze auto in tegenstelling tot de andere 3 totaal geen schade te hebben! Geluk bij een ongeluk dus maar wel erg geschrokken. Op zon moment besef je pas hoe prettig het is als je de taal kent in het land waar je heen gaat.

's avonds hebben we nog gegeten bij "Panchos" wat een echte aanrader is. Geweldige sfeer en heerlijk eten.

Vorige pagina    Volgende pagina