MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011     //     Dag 10     //    Xel-Ha

Vandaag vertrekken we al vroeg met de taxi richting het bus station van Playa del carmen. Hier kopen we een kaartje voor de bus naar Xel-ha. Het zelf vervoer regelen scheelde bijna 25 dollar per persoon en je kan zelf bepalen hoelang je blijft. Als je een tour boekt incl. vervoer ben je altijd verplicht om op bepaalde tijden terug te gaan.

De bus is comfortabel en er draait zelfs een Engels talige film die voor ons goed te volgen is. Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij Xel-ha. Dit is een park dat volledig draait om snorkelen en alles wat met water te maken heeft. De entree van het park is all inclusive en dus hoef je niks meer te betalen voor drankjes, eten, snorkel spullen of handdoeken. Er zijn wel een aantal extra activiteiten dit eventueel tegen extra betaling gedaan kunnen worden. Nadat we ons omgekleed hebben en de nodige snorkel spullen hebben gehaald gingen we het water in. Tip voor iedereen die gaat snorkelen doe een T-shirt aan! en smeer jezelf zo goed mogelijk in.

Eenmaal in het water was het echt prachtig. Honderden vissen zwemmen continu om je heen en raarste vormen en kleuren komen voorbij. Ook zee sterren en heel veel slakken kan je bewonderen. Als je denkt dat er alleen kleine vissen zitten heb je het overigens ook mis. Er zaten een aantal grote zwarte vissen en zelfs Barracuda’s. Er is ook een deel van het park waar een pad door de bosjes loopt. Je komt dan onderweg bijvoorbeeld neusbeertjes tegen en zeekoeien die in een apart verblijf zitten. Ook kom je langs hoge rotsen waar je vanaf kunt duiken en is er een kraakhelder rivier stroompje waar je in banden door mangrove bossen heen kan dobberen.

Nadat we ons de hele dag vermaakt hebben in het water gaan we eind van de middag eten in het restaurant en ondanks dat het all inclusive is het eten van erg goede kwaliteit. Na het eten namen we de boot terug richting Playa del carmen waar we moe en voldaan vroeg ons bed in doken.

Na bijna een week niet lekker te zijn en diarree te hebben lijken de ergste problemen nu voorbij voor Guido. Gelukkig konden we dus nog een aantal dagen genieten van onze vakantie zonder continu een wc te zoeken. Alleen met eten bleef er toch wel enige voorzichtigheid in zitten.

Vorige pagina    Volgende pagina