MEXICO // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //

   Mexico  2011    //    Dag 1    //   Amsterdam   ->   Cancun

Vandaag is onze eerste vakantie dag en we kunnen een keer rustig opstaan aangezien ons vliegtuig pas om 13.30 zou vertrekken. We waren dan ook ruim op tijd op Schiphol aangekomen waar we gelijk maar wilde gaan inchecken. Hier kwamen we gelijk al de eerste tegenvaller van de reis tegen. De vlucht was overboekt en we hadden geen stoelen naast elkaar, sterker nog we zaten 10 rijen van elkaar verwijderd! Dit vonden we erg vreemd omdat ons reis bureau 3 dagen eerder bij Martin Air 2 stoelen had gereserveerd bij het raam naast elkaar. De vrouw aan de balie had hier allemaal geen boodschap aan en vertelde ons dat reserveren nooit werkt. Dus verspeelde moeite voor elk reisbureau.

Met tegen zin vertrokken we dan toch maar naar de gate in de hoop daar nog iets te kunnen regelen. Wat niet het geval bleek en zelfs in het vliegtuig niet. Er zat dus niks anders op dan 10 rijen van elkaar verwijderd de vlucht van 13 uur te maken wat wij toch wel een erg slechte zaak vonden. Ook had het vliegtuig nog eens 3 uur vertraging door technische problemen wat de start van onze reis er niet leuker op maakte.

Al met al was het aan boord wel een redelijke vlucht. Er waren wat weinig films op de mediaplayer die je moet huren en dus niet erbij krijgt maar het eten was verder ok. Ook het drinken aan boord moesten we zelf betalen wat toch wel anders was dan tijdens onze vorige reizen naar Amerika en Zuid-Afrika waar media players en drinken gewoon inclusief waren.

Eenmaal in Mexico was het al donker toen we aan kwamen. Niet dat dit voor de temperatuur iets uit maakte het was gewoon 36 graden en erg benauwd. We moesten ook nog eens een uur wachten voor de douane wat met die tempraturen erg veel ergernis opleverde. Er stonden 300 man te wachten en er waren slechts 2 controleurs van de Mexicaanse douane aan het werk.

Buiten de luchthaven werden we netjes opgewacht door onze contact persoon van OAD reizen en we kregen alle nodige reis bescheiden en zij bracht ons naar het Hertz kantoortje waar we onze huur auto konden ophalen. Na inspectie van de auto konden we vertrekken richting ons hotel. Dit viel behoorlijk tegen aangezien het donker was en de beschrijving niet optimaal was. Verder kwamen we er ook al snel achter dat ze waarschijnlijk nog nooit van verkeersregels gehoord hadden. Naar onze mening deed iedereen maar een beetje waar hij of zij zelf zin in had.

Na ongeveer een uur rijden hadden we ons hotel gevonden. Dit was verder een prima hotel en na een lange dag konden we dan eindelijk ons bed in kruipen.

Vorige pagina    Volgende pagina