LUXEMBURG // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 //
   Luxemburg  2006     //     Dag 4     //    Luxemburg stad   ->   Vianden   ->   Nijmegen

Vandaag moeten we weer vertrekken richting huis. Na het ontbijt pakken we onze koffers en als we uit het raam kijken hebben we echt een schitterend uitzicht. Het dal dat rondom het plateau van Luxemburg centrum ligt hangt vol met mist. In de verte zie je net de hoogste stukken van Luxemburg centrum boven deze mist uit komen. Als we in de auto zitten is het echt moeilijk rijden door het dal. De mist is zo dicht dat het zicht erg slecht is. Gelukkig trekt de mist binnen een half uur op en wacht ons een prachtig zonnige dag.

We willen onderweg naar huis stoppen in Vianden. Dit is een plaatsje in het noorden van Luxemburg waar een mooie burcht licht die we willen bezoeken. Even na de middag komen we aan in Vianden waar het verschrikkelijk druk is. Onderweg hierheen waren er al wat wegen afgesloten en we weten nu waarom. De stad was voor een speciale feestdag helemaal omgetoverd. Er waren allemaal markt kraampjes en eet tentjes. Omdat ons Frans niet al te best is konden we er eigenlijk niet echt achterkomen waar het feest nou precies voor was.

We lopen wat rond over de markt en in de verte zien we de burcht waar we heen willen. We lopen in de richting en komen er achter dat het toch best ver lopen is. We komen iemand tegen die Duits spreekt en die verteld ons dat de burcht vandaag gesloten is. Hij adviseert ons om om de stad heen te rijden. Van bovenaf heb je toch nog een mooi uitzicht op de burcht.

We rijden dus met de auto zoals de man ons vertelde en inderdaad, van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht op de burcht. Er lopen toch mensen in de burcht maar helaas kunnen we er niet meer bij komen vanaf hier. We besluiten dan maar richting huis te rijden en een eind te maken aan een leuk weekendje. Luxemburg was toch best een verrassend land. Het heeft veel meer te bieden dan je denkt bij zo'n klein land.

Vorige pagina