LUXEMBURG // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 //

   Luxemburg  2006     //     Dag 2     //    Luxemburg stad

Vandaag beginnen we de dag met een ontbijt in het restaurant van het Hilton. We hebben een beetje het gevoel alsof mensen naar ons kijken wat we hier doen maar daar trekken we ons niks van aan. Uiteindelijk hebben we waarschijnlijk allemaal hetzelfde betaald en dat was echt weinig! Het ontbijt was echt geweldig, er is erg veel keuze en er word continu vers aangevoerd. Je kunt zien dat de warme gerechten door echt koks gebracht worden en daar smaakt het dan ook naar! n van de beste hotel ontbijten die wij ooit gehad hebben.

Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Luxemburg dat ongeveer 5 tot 10 minuten rijden is vanaf het hotel. We rijden naar de "Casemates du bock" dit is een rune van een oude verdediging plek van de stad. Deze rune staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en dat is niet voor niks. Je kunt door een heel groot deel van de rune lopen. De gangen zijn erg smal en overal heb je gaten waar kanonnen voor staan. Het uitzicht door deze gaten is vaak ook erg mooi. Je hebt bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op de verdediging muur die rondom de stad loopt.

Van bovenop de Casemates heb je een prachtig panorama. Je ziet het Europees centrum, het stads centrum en de oude stad. De ruine's aan de bovenkant zijn overigens ook erg mooi en er is veel informatie te vinden.

Na het bezoek aan de Casemates du bock besluiten we een rondje door de stad te rijden. We rijden over de brug die het centrum met het Europees district verbind. Hier staan veel belangrijke gebouwen zoals de Europese bank, het gebouw van het Europees hof van justitie en het Europees parlement.

Het is leuk om te zien dat bij het europees parlement echt alle vlaggen buiten hangen van de landen die vertegenwoordigd zijn in Europa. Verder doet dit gedeelte van de stad erg kil en stil aan. In vergelijking met de oude stad is dit ook niet meer dan leuk om een keer doorheen te rijden maar uitstappen is zonde van je tijd.

Terug in het centrum hebben we nog door de winkelstraten gewandeld en zijn wezen eten bij n van de vel fast food restaurants.

Overnachting : Hilton hotel, Luxemburg stad

Vorige pagina    Volgende pagina