LUXEMBURG // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 //

   Luxemburg  2006   //   Dag 1    //   Nijmegen   ->   Luxemburg

Vandaag vertrekken we 's ochtends richting Luxemburg. Ik had het weekend als verrassing voor Suzanne geboekt omdat we 2 jaar bij elkaar waren. Ze wist nog van niks tot we 's ochtends weg gingen. Pas in de auto heb ik verteld waar we heen gingen en gelukkig vond ze het erg leuk.

Iets na de middag kwamen we aan in Luxemburg stad. We zijn eerst naar ons hotel gereden. We overnachten 3 nachten in het Hilton hotel van Luxemburg. Het hotel was echt prachtig gelegen op een berg net buiten het centrum van de stad. Het uitzicht van de bovenste verdiepingen van het hotel was echt fantastisch en elke dag anders. De kamers waren ook erg netjes, luxe en groot. Compleet met minibar zoals je bij een Hilton hotel verwacht.

Na het inchecken zijn we naar het centrum van Luxemburg gereden. Luxemburg is een erg makkelijke stad om zelf in te rijden. Het is goed aangegeven en het is niet overdreven druk op de wegen. Ook niet in de spits.

We zijn via één van de bruggen het centrum in gelopen. Het centrum ligt eigenlijk op een plateau. Om dit plateau ligt overal een afgrond van ongeveer 50 meter. De wanden van het plateau zijn als een soort vesting gebouwd. Deze stad is dan ook gewoon een heel grote vesting stad. Vanaf de randen van het plateau heb je prachtig uitzicht op de groene afgrond voor je en de mooie oude gebouwen aan de overkant.

We hebben een beetje door het centrum gelopen. De winkels zijn er duur en bij sommige moet je zelfs krediet waardig zijn om naar binnen te mogen. Erg overdreven als je het ons vraagt. We zijn op een plein bij een pizzeria gaan eten. De soep die we kregen was echt niet lekker maar de pizza daarin tegen was echt heerlijk.

Na het eten zijn we terug naar ons hotel gereden waar we heerlijk in het grote bad van ons hotel gelegen hebben.

Overnachting : Hilton hotel, Luxemburg stad

Vorige pagina    Volgende pagina