ZWITSERLAND, ITALIň // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

   Zwitserland,   ItaliŽ  en  Frankrijk  2012     //    Dag 9    //   San Baronto  ->  Rome

We slapen vandaag nog een beetje uit en ruimen dan de laatste dingen in onze tent op. Daarna laten we onze tent inspecteren voor het uitchecken en dit blijkt allemaal prima in orde. We nemen afscheid van de vriendelijke mensen op deze camping met het idee dat we hier zeker nog wel een keer terug komen. De prijs kwaliteit verhouding en de locatie maakte deze camping tot een prima uitvalsbasis om Toscane te bezoeken.

We besluiten om niet de toeristische route te nemen en gewoon via de snelweg richting Rome te rijden. De weg richting Rome is echt een stuk drukker dan de wegen die we tot nu toe in ItaliŽ gereden hebben. We stoppen onderweg een paar keer om wat te eten en drinken. Als we Rome eenmaal inrijden staan we echter meteen in de file. Al snel beginnen we ons mateloos te irriteren aan de honderden scootertjes die Overal omheen en tussendoor slingeren. Als je hier even niet goed oplet zit er gelijk scooter bovenop je auto.

Drie uur later dan geplant en met een bijzonder hoge dosis irritatie komen we uiteindelijk aan op onze camping. De camping ligt net buiten Rome in een groot pijnbomen bos. We hebben hier ook weer een tent gereserveerd maar deze blijken vergeleken met de camping in San Baronto in erg slechte staat. Als we de camping verder verkennen zijn we toch behoorlijk teleurgesteld. Het buiten terrein is allemaal prima in orde maar het sanitair is werkelijk verschrikkelijk smerig. Omdat het door alle files al vrij laat is geworden besluiten we om niet meer het centrum van Rome in te gaan vandaag. We eten een prima pizza in het restaurant van de camping en blijven de rest van de dag lekker in de zon voor onze tent zitten.

Als we ís avonds in onze tent liggen blijkt de teleurstelling van deze camping nog groter te worden. Het slaap compartiment van de tent blijkt vol met schimmel te zitten wat toch niet echt lekker is. Onze tent blijkt ook precies aan de hoofdweg over de camping te liggen en tot diep in de nacht komen hier schreeuwende jongeren langs lopen die net uit het nachtleven van Rome zijn gekomen. Af en toe word en zelfs iemand tegen onze tent aan geduwd door de baldadige jongeren. We doen dan ook bijna geen oog dicht en hopen dat morgen een betere dag word.

Overnachting : Camping Fabulous, Rome (ItaliŽ)

Volgende pagina    Volgende pagina