ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

   Italië  2012    //   Dag 8   //   Vinci  &  Florence

We rijden vandaag naar Vinci in Toscane. Dit is een klein plaatsje dat vooral bekent is als de geboorte plaats van Leonardo da Vinci. We bezoeken hier het da Vinci museum waar erg veel uitvindingen van Leonardo da Vinci tentoon gesteld worden. Ook worden er een heleboel uitvindingen puur op tekening of film zichtbaar gemaakt. In het museum mag niet gefotografeerd worden en overhet algemeen vinden we het museum een klein beetje tegenvallen. Het uitzicht vanaf het dak is echter wel schitterend. Je kijkt over de kerk en daken ver het Toscaanse landschap in. Normaal kan je in dit dorp ook nog het geboorte huis van da Vinci bezoeken maar dit was wegen renovatie gesloten toen wij er waren.

Vanuit Vinci zijn we door gereden naar Florence en al snel blijkt dat de grootste uitdaging hier parkeren is! We hadden het bijna opgegeven en dachten eraan om maar verder te rijden toen we ineens een plekje leeg zagen langs de rivier. Vanaf hier zijn we eerst door het centrum heen gelopen. Het centrum staat vol oude gebouwen en prachtige beelden. Enigste minpunt is dat er duizenden toeristen rondlopen en hier word door de stad handig gebruik van gemaakt. Ten opzichte van de rest van Toscane is alles een stuk duurder en er hangt hier toch een wat onvriendelijke sfeer.

Vanuit het centrum lopen we richten “Ponte Vecchio”. Dit is een brug over de rivier die helemaal vol gebouwd is met huisjes. Boven op de brug zitten dan ook allemaal kleine winkeltjes en er lopen Italiaanse kooplieden die je spulletje willen verkopen. Er zitten hier ook tal van ijs salons en gezien de 35 graden besluiten wij maar een ijsje te nemen. Het ijs is lekker maar als je een paar dagen geleden ijs in San Gimiggano gegeten hebt dan is het toch anders.

De hordes toeristen een beetje beu besluiten we om de auto weer op te zoeken. Verderop in de stad zien we een plateau waar veel mensen op staan. We rijden hier naartoe en kunnen makkelijk onze auto kwijt. Het uitzicht over de stad is werkelijk fantastisch! De Rivier met de Ponte Vecchio is goed te zien en ook de Il duomo kerk. Dit is verreweg het grootste gebouw van de stad en steekt overal bovenuit. Vanuit het centrum was het best ver lopen naar Il Duomo en wij hebben dit niet gedaan. Achteraf zijn we daar wel blij om want vanaf de grond hadden we nooit zo’n mooi uitzicht op de kerk gehad.

We stappen weer in onze auto en rijden terug naar onze camping. Morgen vertrekken we richting Rome en dus beginnen we nu vast met inpak en schoonmaak werk.

Overnachting : Camping Barco Reale, San Baronto (Italië)

Vorige pagina    Volgende pagina