ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

Italië  2012    //   Dag 7   //   IL Podorino

Vandaag is de dag van onze Italiaanse kook cursus. We hebben geen idee wat we moeten verwachten. Er lagen geen folders bij onze camping en moeten dus puur afgaan op wat de vrouw van de camping verteld en geregeld heeft. Het blijkt ongeveer 10 minuten rijden naar het huis waar de kook cursus gegeven word. Als we het terrein oplopen van “il Podorino” worden we hartelijk ontvangen door een klein Italiaans vrouwtje dat redelijk goed Engels en met een beetje aandacht is ze dan ook goed te volgen.

Eenmaal binnen begrijpen we dat we de enigste gasten zijn omdat er normaal gesproken in deze periode bijna geen toeristen komen. De vrouw legt uit dat ze zelf een biologisch bedrijf zijn en dat bijna alle producten die we vandaag gebruiken van eigen terrein af komen. We beginnen de cursus met het maken van een Tiramisu taart.

Als de taart eenmaal in de koelkast staat om op te stijven beginnen we met het maken van pasta’s. De cursus bestaat eigenlijk uit 2 dagen, 1 dag voor de pasta’s en 1 dag voor de saus. Helaas hebben wij maar 1 dag de tijd en dus probeert ze ons alles in 1 dag uit te leggen. We maken Tagliatelli, Gnocchi en een ravioli met zelfgemaakte vulling. Als alle pasta’s klaar zijn laat ze ons snel zien hoe we 3 basis sauzen kunnen maken en laat zien wat het effect van verschillende kaas soorten op de saus is.

Als alles klaar is mogen we aan tafel en dan schuift ook de man des huizes aan om onze gerechten te proeven. Wat we zo merken is hij erg tevreden en we mogen alles dat we gemaakt hebben proeven. Dit betekent wel 3x een hoofdgerecht en een grote schaal Tiramisu als toetje! Je hoeft dus zeker niet meer te eten na een dagje koken. Al met al was het een erg leuke dag met erg vriendelijke mensen. We kregen de recepten allemaal op papier mee naar huis. Wat de recepten zijn? Dat blijft natuurlijk geheim!

Overnachting : Camping Barco Reale, San Baronto (Italië)

Vorige pagina    Volgende pagina