ZWITSERLAND, ITALIň // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

   ItaliŽ  2012    //   Dag 5   //   Pisa   &   Luca

Vandaag worden we voor het eerst wakker in ItaliŽ en dat is heerlijk. De tempratuur is lekker, de zon schijnt en er hangt een ontzettende rustgevende sfeer. We halen brood bij de winkel op onze camping en ontbijten in het zonnetje. We gaan eerst even douchen en de sanitaire voorzieningen op deze camping blijken prima voor elkaar.

Na het ontbijt besluiten we een stukje te gaan rijden en we belanden uiteindelijk in Pisa. De rust rond te camping is verruild voor een ontzettend drukke stad. Overal staan handelaren die met souvenirs en andere hebbedingetjes geld willen verdien. We parkeren onze auto vlakbij de toren van Pisa en sluiten eigenlijk achteraan in de rij met toeristen. Het pleintje waar de toren van Pisa op ligt is qua gebouwen schitterend. Echtermaken de honderen of misschien wel duizenden toeristen er echt een ontzettende chaos van. Ook wij maken natuurlijk de nodige grappige fotoís met de toren op de achtergrond maar besluiten dan dat we het hier wel gezien hebben.

We laten de drukte van Pisa snel achter ons en rijden naar het plaatsje Lucca. Ook dit is een behoorlijke grote stad maar wij komen echter voor het oude centrum. Eenmaal binnen de muren van de oude stad veranderd de drukte direct in een heerlijk rustige sfeer. We lopen eerst over de muur en kunnen zo mooi over de stad uitkijken. Veel bewoners van Lucca gebruiken de muur om te wandelen of te fietsen.

Op zoek naar een restaurant belanden we op het piazza anfiteatro. Dit is een ovaal pleintje met prachtige oude gebouwen en overal leuke restaurantjes. We gaan bij ťťn van de restaurantjes zitten en genieten van een heerlijke Italiaanse lunch. Het hele plein zit vol met mensen die van de zon aan het genieten zijn. Dit moet haast wel dat Italiaanse leven zijn wat altijd bedoeld word. Na de lunch lopen we door de oude binnenstad terug richting onze auto.

We rijden terug naar San Baronto en doen inkopen bij de plaatselijke supermarkt. Op de camping informeren we wat we allemaal kunnen doen en boeken een cursus Italiaans koken voor over een paar dagen.

Overnachting : Camping Barco Reale, San Baronto (ItaliŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina