ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //
Cote d'Azur

   Zwitserland,   Italië  en  Frankrijk  2012     //    Dag 16  &  17  //   Fréjus   ->   Beuningen

Het weer is vannacht zoals voorspelt echtvolledig omgeslagen. Het heeft de hele nacht hard gewaaid en geregend en volgens de voorspellingen ter plekke gaat dit nog een paar dagen zo aanhouden.

Toch besluiten we maar een stukje te gaan rijden richting Saint Tropez. Onderweg komen we langs de kust waar nog veel meer donkere wolken te zien zijn. De ruitenwissers kunnen de regen bijna niet aan en al rijdend beginnen we te praten over hoe heerlijk deze vakantie tot nu toe geweest is. Eigenlijk komen we allebei tot de conclusie dat we geen zin hebben om na 2 heerlijke weken de laatste 5 dagen in dit weer door te brengen. We zouden eigenlijk nog 3 nachten bij de Gorges du Verdon verblijven en 2 nachten in de Ardeche. In de auto nemen we echter het besluit dat we morgen zo vroeg mogelijk vertrekken en terug naar huis rijden.

Als we terug komen op de camping vertellen we ons besluit aan de camping eigenaar en vragen wat het vroegste moment is om uit te checken. De eigenaar zegt dat dit pas om 10 uur is! Ook blijkt dat er 3 koppels gereserveerd hebben en dat wij dus pas om half 11 aan de beurt zijn. Dit vinden we echt van de gekke en vragen of dat echt niet eerder kan. Dit kan wel volgens de eigenaar maar dan stort hij onze borg (€500,- euro contant betaald) pas na controle als hij er is geweest terug op onze rekening.

Behoorlijk geïrriteerd gaan we terug naar ons huisje en daar besluiten we dat we dat niet gaan doen. We lopen terug naar de camping eigenaar en vertellen hem dat we per direct willen uitchecken. Hij belloof een half uur later langs te komen voor de controle en dat doet hij ook netjes. We krijgen onze borg terug en om 17.00 ’s middags vertrekken we terug naar Nederland.

Al snel blijkt echter dat dit zo’n beetje de slechts mogelijke dag is om naar huis toe te rijden. Het weer is echt heel slecht en vanaf Marseille tot Lyon staan we eigenlijk continu in de file. Het blijkt de laatste dag van de Franse voorjaar vakantie te zijn en iedereen is dus onderweg naar huis. Net als ons dus allemaal met het idee om ’s avonds / ’s nachts te rijden. Vanaf Lyon begint het weer beter te worden maar door alle files is het inmiddels al na 12 uur. We rijden echter gewoon door en halverwege de ochtend komen we dan doodmoe weer thuis aan.

Gelukkig overheerst wel hel gevoel van een heerlijke vakantie. En tja de Gorges dus Verdon en de Ardeche kunnen we altijd nog bezoeken. Het is slechts een paar uurtjes rijden en dus komen we hier vast nog wel een keer. Voor de Gorges du Verdon kan je in elk geval kijken bij ons reis verslag van Frankrijk uit 2014.

Vorige pagina