ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

   Zwitserland,   Italië  en  Frankrijk  2012     //    Dag 15    //   Brugnato   ->   Monaco   ->   Fréjus

We rijden weg uit Brugnato en volgen de snelweg langs de kust. We passeren plaatsen als Genoa en Sanremo maar doel vandaag is Monaco. Rond de middag laten we Italië achter ons en daarmee ook direct het mooie weer. We rijden al snel het hertogdom Monaco binnen en stoppen een paar keer boven in de stad om op de uitzicht punten te kijken.

Je hebt vanaf hier echt prachtig uitzicht over de stad en de haven die vol met boten ligt. We rijden de slingerweg naar beneden en daar wacht ons een verrassing. De stad is al helemaal afgesloten ivm de formule 1 race die hier volgend weekend plaatsvindt. De weg is nog wel open maar overal zijn omleidingen. We proberen een heel rondje over het formule 1 circuit te rijden maar omdat sommige delen afgesloten zijn moet we een paar keer omrijden en stukjes overslaan. Als we echt niet meer van het circuit kunnen rijden zoeken we ons een ongeluk naar een parkeerplaats. Omdat de halve wereld hier lijkt te zijn voor de formule 1 is er echt nergens een parkeerplaats te vinden. En we besluiten dan om Monaco maar te laten voor wat het is en verder langs de kust te rijden.

Eerste stop na Monaco is Eze sur mer. Een klein kust plaatsje dat we vooral bezoeken omdat Bono (de zanger van U2) hier een huis heeft. Er blijkt helaas niemand thuis te zijn maar het is wel heerlijk zitten langs de kust voor het huis. We volgen de weg langs de kust en hebben zo prachtig uitzicht ove Nice en alle boten die daar liggen. In nice is het al net zo druk als in Monaco en dus rijden we verder langs Cannes richting Fréjus.

Het laatste stukje tussen Cannes en Fréjus is prachtig. Overal liggen rode rotspartijen en er zijn hoge golfen die hierop uiteenspatten. Als we op onze camping aankomen krijgen we te horen dat we op een slecht moment komen. Er is erg slecht weer voorspelt voor de komende dagen en we zijn dan ook blij dat we een stacaravan hebben. De caravan staat overigens wel helemaal achterop de camping weggestopt voor ons gevoel.

Overnachting : Camping le Fréjus, Fréjus (Frankrijk)

Volgende pagina    Volgende pagina