ZWITSERLAND, ITALIň // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //   Zwitserland,   ItaliŽ  en  Frankrijk  2012     //    Dag 14    //   Chinque Terre

Vandaag vertrekken we vroeg richting Monterosso al mare, dit is de toegangspoort naar de Chinque terre. De Chinque Terre bestaan uit 5 idyllische kleine dorpjes die tegen de bergwanden aan langs de kust gebouwd zijn. Het is vanaf Brugnato toch nog een uur rijden en dit komt vooral door de slechte smalle wegen waar we overheen moeten. We parkeren de auto praktisch in de haven en kopen een dagkaart die niet heel duur was.

We lopen langs de boulevard en komen langs een winkel die boot tochten organiseert zodat je alle dorpjes vanaf het water kan bekijken. We kopen een kaartje voor het laatste dorpje en lopen langzaam door het prachtige dropje richting de haven waar we nog heel even moeten wachten op de boot. Het water is super helder en we kunnen dan ook diverse vissen zien zwemmen. De boot doet alle havens van de dorpjes aan en zo krijgen we een mooi uitzicht. We gaan van Monterosso al mare langs Vernazza, Corniglia, Maranola naar Riomaggiore.

In Riomaggiore lopen we voor het eerst door ťťn van de prachtige dorpjes met gekleurde huisjes. Vanuit de haven kunnen we prachtige fotoís maken van de huisjes die wel boven op elkaar gestapeld lijken. In de haven begint ook het pad van de liefde richting Maranola. Een wandeling van ongeveer 45 minuten waar wel entree voor betaald moet worden. We besluiten het toch te doen en het pad is echt prachtig. Het uitzicht langs de rotsen is echte schitterent. Langs het pad hangen overal slotjes en strikjes van mensen die hier hun liefde voor elkaar vast leggen.

In Maranola nemen we even wat te drinken op een terrasje en besluiten dan om niet met de boot maar met de trein terug te gaan. Het trein kaartje kost een paar euro en de trein stopt bij alle dorpjes. De eerst halte is Corniglia dat boven op een berg ligt. Vanaf het station dat in de haven ligt moeten we dus een super lange trap omhoog lopen. Eenmaal boven heb je wel een prachtig uitzicht en zijn ook hier de gekleurde huisjes weer schitterend. We eten een geweldige pasta bij restaurant Dau Tinola en beginnen dan weer aan de lange weg naar beneden waar we trein nemen naar het plaatsje Vernazza.

Vernazza blijkt er momenteel echt lang niet zo mooi bij te liggen als op alle fotoís. Eind 2011 is er hier een grote modderstroom door het dorp gekomen waardoor het dorp bijna compleet weggevaagd werd. Het dorp is echter wel weer volop in de wederopbouw en er worden allemaal kanalen aangelegd om te voorkomen dat dit ooit nog eens gebeurt. De normaal zo prachtige haven is nu echt een doods poeltje geworden waar geen enkel bootje zich in begeeft. We besluiten dan ook om de trein weer terug te nemen naar Monterosso al mara waar we onze auto pakken. Een absolute top dag langs misschien wel de 5 mooiste dorpjes die we ooit bezocht hebben.

We rijden terug naar Brugnato waar we naar het restaurant opzoeken dat de eigenaar van de B&B ons gister aangeraden had. Bij aankomst lijkt de deur dicht te zitten maar de eigenaar wilde pas net opengaan. We worden dan ook vriendelijk geholpen en krijgen een tafel valkbij de keuken. Ongelofelijk om te zien hoe hier een pizza gemaakt word in een echte steenoven. Als we de pizza uiteindelijk krijgen is het echt puur genieten. Zoín pizza eet je alleen in ItaliŽ zelf en elke andere pizza buiten Europa smaakt vanaf nu naar niks. Volgegeten en na genietend van een geweldige dag gaan we terug naar onze B&B dat op een paar minuten van het restaurant ligt.

Overnachting : Bed and breakfast Il nido nella bionda, Brugnato (ItaliŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina