ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //   Zwitserland,   Italië  en  Frankrijk  2012     //    Dag 13    //   Rome  ->  Brugnato

We vertrekken vroeg uit Rome om de spits te vermijden. We rijden over de E80 richting de kust om vandaar uit langs de kust helemaal omhoog te rijden. Als de snelweg ophoud veranderd de weg in een prachtige kustweg die door het landschap slingert. We stoppen bij Parco naturale della maremma waar we richting het strand rijden.

Er moet echter wel entree betaald worden en dit kan alleen met contant geld. De entree is ongeveer 2 euro maar helaas hebben we echt helemaal geen klein geld meer over. Als er een Italiaan aan komt informeren we of er ergens een winkel of bank is waar we kunnen pinnen. De Italiaan is echter super vriendelijk en geeft ons het ontbrekende muntgeld om in de automaat te stoppen. We bedankt hem en rijden verder richting het strand.

Het strand hier is werkelijk schitterend! Het strand is schoon, het water helder blauw, de lucht is blauw en onbewolkt en als extraatje ligt ook nog eens het eiland Elba als silhouet aan de horizon. We zitten hier een tijdje aan het strand en zien dat er verderop ook allemaal takken liggen. We maken hier een paar prachtige foto’s en rijden daarna door het bos terug richting de hoofdweg.

We stoppen bij een klein plaatsje net iets voorbij Livorno om even een ijsje te halen als we zien dat één van de strand tenten hier naar Guido genoemd is. Hier moet natuurlijk even een foto van gemaakt worden voordat we weer verder naar het noorden rijden. De weg begint wat verder an de kust af te lopen en begint door heuvelachtig gebied te komen. Overal liggen dorpjes met gekleurde huizen boven op de heuvels.

Het dorpje Brugnato is klein maar is van alle gemakken voorzien, restaurant, winkel en onze bed en breakfast! Het is een erg gezellige B&B met slecht een paar kamers. De oudere gastvrouw is vriendelijk maar kan amper Engels. Met wat behelpen krijgen we wat informatie voor de trip van morgen naar de Chinque Terre en ze wijst ons op een paar goede restaurants die overigens allemaal pas rond 19.00 open gaan in deze omgeving. Wij pakken ergens een fastfood restaurant omdat we geen zin hebben zo lang te wachtenen gaan daarna vroeg slapen.

Overnachting : Bed and breakfast Il nido nella bionda, Brugnato (Italië)

Vorige pagina    Volgende pagina