ZWITSERLAND, ITALIË // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //     &  FRANKRIJK  2012   // DAG 16 // DAG 17 //

   Italië  2012    //   Dag 12   //   Vaticaan museum   &   Rome

We gaan vandaag weer naar hetzelfde metro station als gister omdat we eerst naar het Vaticaan museum willen. Eenmaal onderdaan de straat waar het museum ligt zien we echt een enorme rij staan. Overal staan mensen te klagen over de drukte en er lijkt geen beweging in te zitten. We besluiten om de straat eens uit te lopen om te kijken hoe lang de rij eigenlijk is. De rij loopt 2 bochten om en is in totaal misschien wel 200 meter lang.

Eenmaal boven aan de straat komen we bij de entree van het museum en daar wacht ons een verrassing. De lange rij staat voor de groepen ingang! De kassa voor niet groepen is helemaal leeg. Een beetje twijfelend lopen we dan naar de kassa en kopen een kaartje. Zonder enige wachttijd lopen we dus compleet verbaasd het museum binnen. In de rij staan waarschijnlijk tientallen mensen die gewoon zijn aangesloten zonder te kijken of ze in de goede rij stonden.

Het museum is prachtig, er staan overal beelden en de muren zijn beschilderd. Er is een loop route die slechts 1 richting op gaat. Dit is wel prettig want je hoeft nergens mensen te ontwijken. Grootste nadeel van de één richting gangen is dat je het complete museum door moet lopen om bij de Sixtijnse kapel te komen. De Sixtijns kapel is toch wel de belangrijkste bezienswaardigheid in het Vaticaan museum. Een prachtige ruimte die in de 15de eeuw van boven tot onder beschilderd is met de mooiste schilderingen door Michelangelo, dit is één van de bekendste schilders allertijde. De zaal was echter bom en bom vol met toeristen en het was verboden om foto’s te maken.

Na de Sixtijnse kapel zijn we richting de uitgang gegaan omdat we nu wel een beetje klaar waren met het museum. Omdat we honger hebben besluiten we om de metro te nemen naar Spaanse trappen. Hier zaten veel restaurantjes toen we er 2 dagen terug even kort langs liepen. We hebben de trappen nu nog een keer goed bekeken maar het bleef één grote mensen massa. Vanaf hier zijn we terug naar onze camping gegaan omdat onze benen na 3 dagen lopen door Rome wel een beetje op waren.

Overnachting : Camping Fabulous, Rome (Italië)

Vorige pagina    Volgende pagina