INDONESIň // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
        2014      // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   IndonesiŽ  2014   //  Dag  18  //  Sanur   ->  Nusa Lembongan

Als we ís ochtends bij het ontbijt van ons resort komen weten we niet wat we zien. Zoín groot ontbijt buffet hebben we nog nooit gezien. Tijdens het ontbijt grappen we dat we hier eigenlijk helemaal niet weg willen en best nog 3 dagen hier kunnen vertoeven. Rond 11 uur worden we toch echt opgehaald door een chauffeur van Rocky fast cruises die ons naar de volgende bestemming gaat brengen. We halen nog wat andere mensen op en worden daarna naar de haven van Sanur gebracht. De koffers worden ťťn voor ťťn aan boord gebracht door de bemanning. Een ontzettend zware baan als je bedenkt dat elke koffer op de schouders van de mannen moet om vervolgens over het strand en door de zee de koffer aan boort te hijsen. Na een half uur mogen ook wij aan boord van de boot die ons naar Nusa Lembongan gaat brengen.

We snappen onderweg waarom het bedrijf fast cruises heet! De boot vaart volgas over de hoge golven en af en toe lijken we meters naar beneden te vallen als we van een hoge golf afkomen. Ik word er enigszins misselijk van en ben blij dat ik verse lucht krijg door het raampje. De oertocht duurd ongeveer 45 minuten en als we aankomen zien we een prachtige blauwe baai vol met vissen. Overal liggen kleine bootjes en de procedure voor het laden van de boot herhaald zich in tegenover gestelde richting. Er komt na een tijdje een klein vrachtautootje aan waar wij met nog 4 anderen in moeten. We zitten op bankjes in de laadruimte en we rijden over de smalle wegen het eiland over. Er is op Nusa Lambongan geen verkeer en dat maakt het zeer rustig. Er rijden slecht wat van deze kleine transport autootjes en toeristen op scooters.

We komen bij ons hotel dat er op het eerste oog erg mooi uitziet. Als we naar ons huisje worden gebracht valt het toch een beetje tegen. In de brochure zijn de fotoís zo gemaakt dat de huisjes aan een prachtig strand lijken te liggen. De huisjes blijken echter ver van het strand te liggen. Het strand zelf is ook niet zoals in de folders. Het is een erg smerig strand met veel troep, wier en bootjes. Ook ruikt het water niet al te fris. Het zwembad daarentegen ziet er dan weer super uit en ligt precies voor ons huisje.

Ons huisje zelf is ook erg netjes en er is een niet overdekte buiten badkamer. Wij verblijven de rest van de middag bij het zwembad en eten ís avonds bij het restaurant van ons hotel. Het eten hier valt ons echt heel erg tegen. Het smaakt gewoon niet echt lekker en de bediening is erg onprofessioneel en ongeÔnteresseerd. Bij de receptie reserveren we 2 scooters voor morgen en gaan daarna slapen. Van slapen blijkt voor mij echter weinig te komen. Het eten van het restaurant is toch echt niet goede gevallen en ik zit dan ook de hele avond en nacht om het half uur op de wc. Dan kom je er toch wel achter dat een buiten toilet waar iedereen je kan horen niet al te prettig is.

Overnachting : Bayshore huts, Nusa Lembongan

Vorige pagina    Volgende pagina