INDONESIň // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
        2014      // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   IndonesiŽ  2014   //  Dag  13  //  Ubud  &  Monkey forrest

Voor het eerst deze vakantie kunnen we echt uitslapen. Op het terrein van ons hotel hangt een super rustgevende sfeer en er is nauwelijks iets van het drukke leven buiten het hotel te merken in onze kamer. Voor het eerst gaan we in dit hotel ontbijten en wat voor ontbijt! Een groot assortiment aan brood, rijst en fruit gerechten die deels vers worden bereid terwijl je wacht. Het is echt heerlijk om weer eens zo uitgebreid te ontbijten, hier kunnen we zeker wel 5 dagen aan wennen.

Na het ontbijt gaan we bij de receptie eens kijken wat er allemaal te doen is in Ubud. Al snel besluiten we een stukje te wandelen met als eind bestemming het Ubud monkey forrest. Zonder ons ook maar enigszins onveilig te voelen wandelen we net als vele toeristen door Ubud en binnen en half uurtje staan we voor de ingang van het monkey forrest. We kopen een kaartje en als we binnen komen zien we dat je ook eten kan kopen. We hebben gelezen dat de apen agressief kunnen reageren op het eten en wij laten het voeren dan ook aan andere over.

Dat er hier veel apen zijn is wel duidelijk. Overal waar we lopen en kijken zien we apen die eten of vechten om eten. Er zitten zelf apen in een fontein omdat daar vruchten in vallen. Het bos zelf is ook prachtig. De paden lopen over mooie beekjes en langs kleine tempeltjes. We zien ook veel apen die spullen spelen van toeristen en ook ik moet op een gegeven moment even ingrijpen als een aap een fles water uit mijn rugzak probeer te stelen. Na ongeveer een uur in het monkey forrest lopen we terug richting hotel. Halverwege vinden we een restaurantje waar we besluiten wat te drinken.

Het restaurant ligt aan de rand van een ontzettend groot rijstveld en voor ons neus staan dan ook de locale mensen de rijstvelden te bewerken. Het is echt verschrikkelijk zwaar werk, mensen staan de complete dag gebukt voorover met hun handen in het water. En dan hebben we het nog niet eens over de zon die de hele dag vol staat te branden aan de hemel. Wij voelen ons bijna schuldig dat we in het zicht van deze mensen zitten te relaxen in het restaurant.

De middag brengen we door bij het zwembad van ons hotel. Ik raak aan de praat met ontzettend aardige een man uit nieuw zeeland. Hij is wel wat van het overdrijven maar dat mag ik wel. Hij verteld dat hij vanochtend naar de massage salon naast het hotel geweest is en dat het super goed bevallen was. Later op de middag loop ik met Suzanne even langs en het blijkt niet duur te zijn. Morgen gaan we maar eens kijken of we hier terecht kunnen. De man bij het zwembad had ons ook een restaurant aangeraden genaamd ďthe pondĒ en daar lopen we heen. Het is zoals de man al zij een stuk leuker en goedkoper dan het hotel restaurant waar we gister gegeten hebben. We ontdekken dat er in de straat van ons een heleboel verschillende restaurants zitten. Dat word dus elke dag iets anders eten zonder ver te lopen!

Overnachting : Rama Phala resort, Ubud (Bali)

Vorige pagina    Volgende pagina