FRANKRIJK 2014 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 //   Frankrijk  2014   //  Dag 6  //  Gorges inferieures de Cians

In de capitool heb ik gelezen over Gorges inferieures de Cians. Dit schijnt een prachtige canyon te zijn en het is op rijd afstand van ons huisje. We rijden eerst over de tolweg A8 richting Nice.Bij Nice nemen we een binnenweg richting het noorden. Het blijkt iets verder rijden dan verwacht maar dit komt ook door de wegwerkzaamheden langs deze weg. Bij het plaatsje Tout-sur-var verlaten we de hoofdweg en rijden de D28 op richting het noorden. De weg loopt langzaam maar zeker steeds verder omhoog en de groene omgeving veranderd in een paradijs voor fotografen!

We rijden een knal rode canyon binnen en tussen de rode rotsen loopt een prachtige groen / blauwe rivier. Er zijn meerdere mogelijkheden om te stoppen en er zijn diverse kleine watervallen. Bij een van de tunnels stoppen we op de parkeerplaats. De canyon is hier op zijn smalst en we lopen het pad aan de buitenkant van de tunnel op. Dit pad is prima aangelegd en loopt langs het riviertje. Op diverse plaatsen kunnen we naar de rivier lopen en de mooiste fotos maken! Het is werkelijk een geweldige plek en absoluut de lange rit waard.

Als we de canyon aan de noordkant uitrijden gaat de weg al snel hard omhoog. We volgen de D28 en komen uiteindelijk door het ski gebied rond Valberg. In valberg komen we bij een prachtig uitzichtpunt waar we besluiten te lunchen. Hier is ook een Canadese fietser en we raken aan de praat. De man rijd al 3 weken op zijn fiets dwars door de bergen! Hij verteld een paar dagen terug nog bij de Gorges du Verdon gereden heeft! We hebben echt respect voor deze man aangezien de bergen en heuvels hier echt enorm pittig zijn.

Vanaf Valberg loopt de weg weer naar beneden en wij besluiten nog n keer een hoge bergtop op te rijden. We kiezen de Col de Champs en rijden de D78 op richting Collmars. De weg loopt hard ophoog en al snel staan we in de wolken op 2080 meter hoogte. Doordat het bewolkt is kunnen we helaas niet heel ver kijken. Wel zitten er weer wat berg marmotten in de Alpen wijde voor ons maar als we dichterbij proberen te komen zijn ze meteen verdwenen. Het begint wat te regen en we rijden de weg weer naar beneden. Vanaf het hoogste punt begint de weg echter heel erg slecht te worden met veel weg gespoelde delen en slecht asfalt.

Vanaf Collmars rijden we via Castellane weer terug naar Fayence. Het weer is vandaag niet zo heel best en we blijven de rest van de dag op ons vakantie park.

Overnachting : La Domaine De Fayence, Fayence

Vorige pagina    Volgende pagina