FRANKRIJK 2014 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 //

   Frankrijk  2014   //  Dag 5  //   Cannes

Vandaag doen we eerst weer wat boodschappen en rijden vervolgens naar Cannes. Het is ongeveer 45 minuten rijden en het is wederom heerlijk weer. We hadden geen betere periode kunnen kiezen dan deze week. Het is druk in Cannes, heel druk! Er blijkt een zeilboten race / show te zijn en de hele haven ligt vol met boten. We parkeren de auto in de garage onder de haven en lopen eerst langs de haven om naar de boten te kijken.

Er staat een behoorlijk harde wind langs de kust en wij lopen terug naar het centrum. Boven op een heuvel ligt een kasteel en we lopen hierheen omhoog. Vanaf het kasteel hebben we een mooi uitzicht over het centrum van Cannes en de haven. Er is ook een museum maar dit blijkt vrij prijzig en dus gaan we er niet naar binnen. We lopen door de smalle straatjes terug naar beneden het centrum van Cannes binnen.

Er zijn hier heelveel kleine winkeltjes en het is er erg gezellig. Bij een bakkerij kopen we een doos met echte Franse Makarons en deze blijken echt heerlijk te zijn. We lunchen bij een mc Donalds in de haven en rijden daarna langs de kust richting Frejús. Deze weg hebben Suzanne en ik een paar jaar geleden ook al gereden en het is nog altijd erg mooi. De kustlijn hier bestaat uit rode rotsblokken en dit geeft een mooi beeld in combinatie met het blauwe water.

In Frejús rijden we naar een industrie terrein waar een Decathlon zit. De Decathlon is een grote Franse sport winkel die vooral veel goedkope sport kleding en artikelen verkoopt. We rijden hierna weer terug naar Fayence en koken zelf ons avondeten in het huisje.

Overnachting : La Domaine De Fayence, Fayence

Volgende pagina    Volgende pagina