FRANKRIJK 2014 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 //

   Frankrijk  2014   //  Dag 3  //  st. Tropez

Als Suzanne en Stefan nog slapen rijd ik alvast naar een bakker in de buurt van ons vakantie park. Met mijn beste Frans weet ik wat brood te bestellen en daar was ik toch best trots op. Als ik weer terug kom zijn Suzanne en Stefan ook al op en na het ontbijt gaan we eerst op zoek naar een supermarkt. De rouw bij de receptie verteld ons waar de dichtstbijzijnde supermarkt is en we rijden er heen. Dit is een ontzettend grote supermarkt die werkelijk alles lijkt te verkopen.

Als we alle spullen naar ons huisje gebracht hebben stappen we weer in de auto en rijden we richting de kust. De weg naar Frejús is erg fraai en loopt slingerend door de heuvels. Het is ongeveer 20 minuten rijden vanuit Fayence naar het strand en dus is dit een perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes aan de Cote ‘d Azur. Vanuit Frejús rijden we langs de kust richting st. Tropez. Het is erg druk langs deze weg maar we hebben gelukkig alle tijd.

We parkeren de auto in de haven en wandelen richting het centrum dat rondom een andere haven iets verderop ligt. De jachten die hier liggen zijn echt ongelofelijk groot en hebben miljoenen euro’s gekost. Rondom de haven is een gezellige drukte en het draait voor de jacht eigenaren maar om één ding, zien en gezien worden. We gaan in de zon zitten met uitzicht over de baai waar st. Tropez aan ligt. Aan de overkant van het water ligt Frejúz en voor ons een aantal zeiljachten die te groot zijn om de haven binnen te varen.

We maken een wandeling door het centrum van st. Tropez en merken dat de meeste toeristen niet verder dan de haven komen. We lopen door allemaal smalle maar zeer schone straatjes die allemaal kleine winkeltjes hebben. Uiteindelijk komen we weer terug in de haven waar we een ontzettend drukke ijs salon zien. Het is 30 graden en wij hebben ook wel zin in een ijsje eigenlijk. Het is ijs is echt heerlijk en we begrijpen waarom het hier zo druk was. We lopen terug richting de auto en komen nog langs de st. Tropez famous club. Hier hangt een groot doek buiten met alle bekende mensen die hier ooit geweest zijn. De club is nu dicht maar je weet nooit wie je hier ’s avonds aantreft. Bij de auto verbaas ik me over de parkeer kosten. Op zo’n toeristische plek verwacht je tientallen euro’s te moeten betalen maar het is met 2 euro al voldaan.

We rijden over de D558 verder richting het plaatsje Grimaud. De weg loopt mooi door de heuvels en dwars door natuur gebied plaine des maures. Via de snelweg rijden we dan weer terug richting het oosten en via afrit 39 rijden we richting Fayence. Dit blijkt toch wel de snelste weg te zijn naar de snelweg vanaf Fayence. Binnen 15 minuten zijn we vanaf de afrit bij ons huisje en krijgen nogmaals de bevestiging dat Fayence een prima uitvalsbasis is voor de Franse zuid kust.

Overnachting : La Domaine De Fayence, Fayence

Vorige pagina    Volgende pagina