FRANKRIJK 2014 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 //

   Frankrijk  2014   //  Dag 1  //   Beuningen  ->  La Mure

Midden in de nacht gaat onze wekker. We hebben met Stefan afgesproken dat we rond 4 uur willen vertrekken om voor de drukte Nederland al uit te zijn. Gelukkig hebben we gister avond al onze spullen al klaar gezet en hoeven we het alleen naar de auto te brengen. Een half uur later dan gepland komen we dan aan bij Stefan en kunnen we vertrekken richting Frankrijk. Via Maastricht en Luik rijden richting Luxemburg waar we uiteindelijk onze eerste stop maken.

De zon begint inmiddels door te komen en Stefan en ik wisselen van positie. Midden in de nacht rijden is toch behoorlijk intensief vooral als je kort geslapen hebt. We tanken de auto vol voor het lage Luxemburgse tarief en vervolgen onze reis Frankrijk in. Via Metz, Nancy en Dijon rijden we naar Lyon. Bij Lyon verlaten we de route du Soleil en nemen de E70 en A48 richting Grenoble.

Aan de horizon beginnen we steeds meer contouren van hoge bergtoppen te zien. We rijden nu echt de Alpen binnen en bij Grenoble hebben we ook echt het gevoel midden in de Alpen te rijden. Vanaf Grenoble rijden we richting het plaatsje Le pont-de-claix waar we de N85 oprijden. Deze weg staat ook bekent als de “route Napoleon”. Napoleon zou vroeger deze route gevolgd hebben toen hij ontsnapte uit zijn Ballingschap op het eiland Elba. De route loopt van Grenoble naar Cannes en ons plan is om vandaag en morgen deze route volledig uit te rijden tot we uiteindelijk aankomen bij de Cote ‘d Azur.

Vandaag eindigt voor ons in het plaatsje La Mure. We hebben aardig honger gekregen van onze lange reis en gaan eerst eten bij een fast food restaurant in La mure. Daarna rijden we door naar een hotel dat we vooraf via internet gereserveerd hebben. Het hotel is heel erg basic maar prima om een nacht te verblijven. Als we ingecheckt zijn gaan we nog een rondje rijden in de buurt van La Mure.

We rijden de D116 op en deze weg slingert prachtig tussen de bergen door langs schitterende blauwe meren. Uiteindelijk nemen we een afslag richting Lac de Monteynard en komen bij een schitterend meer uit! Het water heeft een groen / blauwe kleur en spiegelt op sommige de omgeving prachtig. Het begint inmiddels wat te schemeren en we rijden dus terug richting La Mure. We wilden eigenlijk de hele weg uitrijden en via de D529 terug naar La Mure rijden maar dit bleek te er te zijn. Als we bij ons hotel zijn begint het net echt donker te worden en zit de eerste dag van onze reis er al weer op.

Overnachting : Hotel Murtel, La Mure

Volgende pagina    Volgende pagina