DENEMARKEN // LEGOLAND // SUNDS & HERNING // RANDERS REGNSKOV // THY NATIONAL PARK // VILDBJERG // HIMMELBJERGET & AQUA // RUBJERG //   Denemarken   //  Vildbjerg

Vildbjerg is een klein dorpje op ongeveer 25 kilometer van Herning. Tijdens onze bezoeken aan Denemarken hebben we deze plek 2 keer bezocht en beide keren hebben we volop genoten.

Het plaatsje in omringt door natuur gebieden en er is zelf een heus natuur center. Bij het natuur center zijn huisjes gebouwd waar je gratis kan overnachten. Er is een speeltuin en een educatief centrum waar je uitleg kan krijgen over de omgeving. Ook is er een vuurplaats met hout dat gratis gebruikt kan worden (je moet het wel zelf hakken maar de bijl is aanwezig).

De wegen rondom Vildbjerg lopen over heuvels en regelmatig heb je dan ook een schitterend uitzicht over de langgerekte wegen. Toen wij hier met kerst in 2014 kwamen lag alles vol met sneeuw en was de omgeving uitgestorven. Het was omgetoverd in een idyllische plek die je slechts zelden nog tegenkomt zo dicht bij huis.

Hierboven een greep uit de foto’s die wij in deze omgeving maakte.