DENEMARKEN // LEGOLAND // SUNDS & HERNING // RANDERS REGNSKOV // THY NATIONAL PARK // VILDBJERG // HIMMELBJERGET & AQUA // RUBJERG //   Denemarken   //  Thy national park

In 2013 bezochten we Thy National park. Een natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Noordzeekust tussen de plaatsjes Agger en Hanstholm.

Het duingebied zit vol met vogels en overal heb je mooie uitzicht punten. Iets ten zuiden het plaatsje Agger loopt het park over een smalle landtong dwars door het water. In dit gebied zagen we met name veel watervogels. Als je op het eind van de landtong wilt oversteken moet je met een pond over. Deze pond gaat echt sporadisch en dus besloten wij om dezelfde weg terug te rijden die we gekomen waren, dit was overigens absoluut geen straf! Ten noorden van het plaatsje Agger loopt het park door een uitgestrekt duingebied waar hier en daar nog een oude bunker verscholen staat.

Om in het park te komen reden wij van Herning naar het Plaatsje Skive. Vanuit Skive slingert de weg door de Limfjorden bijna tot aan de ingang van het park. De weg door de Limfjorden is prachtig met overal mooie bruggen en vergezichten.

Hierboven een greep uit de foto’s die wij op deze dag hebben gemaakt.

Vorige pagina    Volgende pagina