DENEMARKEN // LEGOLAND // SUNDS & HERNING // RANDERS REGNSKOV // THY NATIONAL PARK // VILDBJERG // HIMMELBJERGET & AQUA // RUBJERG //

   Denemarken   //  Sunds & Herning

Sunds is het dorpje waar onze familie woont. Het ligt op ongeveer 10 kilometer van Herning, één van de grotere steden in de provincie Jutland. Het dorp sunds is mooi gelegen aan een groot meer waar het zomers prima vertoeven is. Het dorp ligt ook erg rustig tussen landbouw en natuurgebieden in.

Herning is een middelgrote stad voor Nederlandse begrippen en van alle gemakken voorzien. Een gezellige binnenstad, een groot winkel centrum, een trein station en alle overige voorzieningen die je bij een stad van dit formaat kan verwachten. Ondanks het formaat van de stad (ongeveer 50.000 inwoners) voelt de stad nooit groot aan omdat het op de wegen altijd vrij rustig is.

De stad heeft buiten de winkels eigenlijk weinig te bieden voor toeristen maar is wel een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Binnen een uur rijden kan je hier een groot gebied bereiken dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Hieronder zie je een greep uit de vele foto’s die wij in deze omgeving gemaakt hebben.

Vorige pagina    Volgende pagina