DENEMARKEN // LEGOLAND // SUNDS & HERNING // RANDERS REGNSKOV // THY NATIONAL PARK // VILDBJERG // HIMMELBJERGET & AQUA // RUBJERG //

   Denemarken   //  Legoland

In 2007 besloten we om op de terugreis van onze vakantie in Noorwegen nog even te stoppen bij onze familie in Denemarken. Tijdens dit verblijf besloten we ook om Legoland te bezoeken. Vanaf Herning is het ongeveer 45 minuten rijden over heerlijk rustige wegen.

Legoland was iets waar ik als kind jaren over gedroomd heb. Als kind speelde ik altijd vol op met Lego en dus was het park in Denemarken iets dat al jaren op mijn verlanglijst stond. Toen de wens eindelijk uitkwam was ik inmiddels 24 jaar en achteraf te oud om dit park echt te ervaren.

De meeste attracties zijn gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar met hier en daar een uitzondering naar boven of beneden. Voor de attracties hoe je dus op mijn leeftijd niet meer te gaan maar de hoeveelheid Lego blijft indrukwekkend. Er is een soort Madurodam waarin alles van Lego gebouwd is en dat is zelf op hogere leeftijd wel erg gaaf om te zien. Bekende bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Mount Rushmore, Eiffeltoren en NASA lanceer locatie Cape caneveral zijn super groot nagebouwd met miljoenen LEGO blokjes.

Kortom een leuk dagje uit, maar ben je iemand die alleen die thrill rides zoekt dan kan je beter een ander park bezoeken. Hieronder een aantal foto’s die we tijdens ons bezoek hebben gemaakt.

Vorige pagina    Volgende pagina