DENEMARKEN // LEGOLAND // SUNDS & HERNING // RANDERS REGNSKOV // THY NATIONAL PARK // VILDBJERG // HIMMELBJERGET & AQUA // RUBJERG //

   Denemarken   //  Himmelbjerget & Aqua Silkeborg

In 2010 bezochten we het natuurgebied rond Silkeborg. De Himmelbjerget is met 147 meter één van de hoogste punten in Denemarken en dat zegt genoeg over de platte omgeving. In het gebied rondom de berg zijn prachtige bossen, heuvels en meren te vinden.

De berg zelf ligt naast een meer genaamd de Julsø. De Julsø ligt 120 meter onder het hoogste punt en daardoor heb je een schitterent uitzicht. Er staat een uitkijk toren en er zijn diverse eet en drink gelegenheden op het terrein te vinden.

Op de terugweg kwamen we bij toeval langs Aqua Silkeborg. Dit is een dierentuin / aquarium dat helemaal gericht is op het zoetwater leven. Er zijn diverse aquaria met lokale vissoorten, kikkers en slangen. Ook leven er een aantal bevers en diverse vogel soorten. Een park dat je binnen een uur of 2 wel gezien hebt maar absoluut de moeite waart is om even te bezoeken. Klik HIER om de website van het park te bezoeken.

Hieronder een aantal van de foto’s die ik in deze omgeving gemaakt heb.

Vorige pagina    Volgende pagina